Ви переглядаєте: Главная > Науково-освітні новини > ТЕС у м. Корюківка

ТЕС у м. Корюківка

3 жовтня 2017 р. співробітники теплоенергетичного факультету у складі делегації НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» відвідали теплову електричну станцію у м. Корюківка Чернігівської області. Теплоенергетичний факультет представляли декан, проф., д.т.н. Письменний Є.М.; доц., к.т.н. Лебедь Н.Л.; ас., к.т.н. Воробйов М.В.

Під час візиту, перш за все, стояла задача вивчення досвіду роботи ТЕС, де в якості основного палива використовують біомасу (деревну тріску).

На вказаній електростанції паливо спалюють в окремій топковій камері потужністю 17,5 МВт з напівмеханічною шаровою решіткою, в паровому котлі генерують перегріту пару, яка спрацьовується на турбіні фірми SIEMENS. Особливістю турбіни є те, що циліндр високого тиску обертається зі швидкістю 20000 об./хв., а циліндр низького тиску – 10000 об./хв. Циліндри турбіни, в свою чергу, через редуктори з’єднанні з електрогенератором. Електрична потужність блоку становить 3,5 МВт, яку подають в мережу за «Зеленим тарифом». Також існують системи зберігання і підготовки палива, підготовки води, лабораторія по контролю якості води, палива і визначення рівня шкідливих викидів.

Електростанція оснащена найсучаснішими засобами автоматизації виробництва і контролю за викидами, завдяки чому робоча зміна машинного залу складається з двох осіб, а загальний персонал ТЕС – вісім чоловік.

Загальний вигляд електростанції


Топкова камера з напівмеханічною шаровою решіткою


Зала управління ТЕС


Склад палива на подвір’ї ТЕС


Делегація КПІ ім. Ігоря Сікорського у машинному залі ТЕС


Сучасна суха градирня


Декан ТЕФ, проф. Письменний Є.М. у лабораторії контролю якості води і палива


Оставить отзыв