Ви переглядаєте: Главная > Науково-освітні новини > Команда ТЕФ на фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Challenge – 2017»

Команда ТЕФ на фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Challenge – 2017»

З 10 по 13 жовтня 2017 р. у КПІ ім. Ігоря Сікорського проходив VI фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge – 2017». Теплоенергетичний факультет представляв на цьому заході колектив викладачів і студентів у складі: к.т.н., доц. Лебедь Н.Л.; к.т.н., ас. Воробйов М.В.; к.т.н., ст. викл. Сірий О.А.; к.т.н., ас. Пешко В.А.; студенти: Островський Ю.В. (ТК-71с), Кулінич В.С. (ТК-71с), Мороз О.С. (ТС-61м), Чернов С.О. (ТС-61 м).

Пропозиція творчого колективу проекту «ENERGE and EXPIRIENCЕ» полягала у побудові на території КПІ ім. Ігоря Сікорського теплової електричної станції, що буде працювати на деревній трісці.

Макет теплової електричної станції КПІ ім. Ігоря Сікорського

Успішна реалізація вказаного проекту забезпечить:

  • зменшення вартості опалювання навчальних корпусів та житлових площ КПІ ім. Ігоря Сікорського на 25…30%;
  • розвиток зеленої енергетики на базі найбільшого університету України;
  • енергетичну незалежність КПІ ім. Ігоря Сікорського;
  • створення нових навчальних класів і лабораторій та інтеграція найсучасніших технологій у навчальний процес (планується дві аудиторії  по 30 м2, які прилягають до головного корпусу, з можливістю огляду роботи станції; використання лабораторій станції в учбовому процесі);
  • забезпечення виробничої підготовки фахівців теплоенергетичних і суміжних спеціальностей безпосередньо на території університету;
  • можливість працевлаштування випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Інвестором, який висловив зацікавленість в підтримці проекту стала компанія ТОВ «Clear Energy», яка планує розробити проект та профінансувати будівництво і введення в експлуатацію ТЕЦ.


Доц. Лебедь Н.Л. та ас. Воробйов М.В. біля стенду проекту під час участі у фестивалі «Sikorsky Challenge – 2017»


Урочисте підписання меморандуму між командою проекту, науковим парком КПІ ім. Ігоря Сікорського та інвестором ТОВ «Clear Energy»


Команда проекту з дипломом переможця конкурсу «Sikorsky Challenge – 2017»


Диплом переможця конкурсу «Sikorsky Challenge – 2017»


Оставить отзыв