Ви переглядаєте: Главная > Загальні новини, Науково-освітні новини > Нова спеціалізація – Фізичний захист, облік та контроль ядерних матеріалів

Нова спеціалізація – Фізичний захист, облік та контроль ядерних матеріалів

У КПІ ім. Ігоря Сікорського до 2019 року відкриють нову спеціалізацію, де готуватимуть фахівців із фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів.

Потреба у підготовці фахівців з фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів в Україні є достатньо високою. Після втрати регулюючого контролю на об’єктах використання ядерної енергії в Донецькій та Луганській областях, Криму – питання захисту ядерних установок постало більш гостро.

У експертному середовищі побутує думка, що країна має бути заздалегідь підготовленою до різного роду небезпек: диверсій, саботажів, інших непередбачуваних обставин, особливо, коли це стосується стратегічно важливих ядерних об’єктів. Для того, щоб попередити загрозу, на переконання експертів, у країні слід готувати справжніх професіоналів за напрямом фізичного захисту.

Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського (КПІ ім. Ігоря Сікорського) спільно з Навчальним центром з фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів імені Джорджа Кузмича, за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства освіти й науки України, а також Міністерства енергетики США, до 2019 року відкриє нову спеціалізацію, де готуватимуть фахівців із фізичного захисту, обліку і контролю ядерних матеріалів.

Детальнішу інформацію про спеціалізацію, про те, чого саме навчатимуть студентів редакція веб-сайту Uatom.org дізнавалася у декана теплоенергетичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Євгена Миколайовича Письменного.

Ознайомитись із повним текстом матеріалу Ви можете на веб-сайті Uatom.org

Інформація від Ядерна безпека, радіаційний захист та нерозповсюдження ядерної зброї.


Оставить отзыв