Ви переглядаєте: Главная > Загальні новини, Науково-освітні новини > Практиканти Київського політеха: вчимось, щоби стати частиною колективу РАЕС

Практиканти Київського політеха: вчимось, щоби стати частиною колективу РАЕС

На Рівненській АЕС стартувала переддипломна практика для дев’ятьох студентів Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», які навчаються за спеціальностями «Атомна енергетика» і «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Знайомство з атомною електростанцією розпочалося з екскурсії у навчально-тренувальному центрі, де провідний інструктор АЕС розповів майбутнім спеціалістам про діяльність підрозділу, ознайомив зі специфікою роботи на блочному щиті управління, елементами радіаційної безпеки, поводженням з радіоактивними відходами. Інструктор НТЦ РАЕС відзначив гідний рівень знань студентів, відчутну мотивацію до навчання, а також бажання працювати саме на РАЕС.

Всі студенти – вихідці з регіону розташування Рівненської АЕС, в тому числі й з її міста-супутника, і вважають атомну енергетику перспективною галуззю, а роботу на АЕС – цікавою та престижною. Студент Павло з перших днів відчув дружність колективу підприємства та високий професіоналізм працівників.

Попереду у студентів три тижні практичного навчання у цехах та підрозділах електростанції відповідно до обраної ними теми дипломної роботи: хімічному цеху, цеху радіаційної безпеки, службі аналізу безпеки, службі налагодження та випробування устаткування, навчально-тренувальному центрі. Також планується зустріч майбутніх атомників із заступником генерального директора РАЕС з персоналу.


Оставить отзыв