Ви переглядаєте: Главная > Загальні новини > Засідання ректорату – оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету, 21 березня 2022 року

Засідання ректорату – оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету, 21 березня 2022 року

21 березня відбулося чергове засідання ректорату – оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету на чолі з ректором М.З. Згуровським

Виступили М.З. Згуровський, Ю.І. Якименко, А.А. Мельниченко, Н.В. Семінська, С.І. Сидоренко, В.А. Кондратюк, В.А. Пасічник, М.Ю. Ільченко, О.А. Іщенко, Л.Г. Субботіна, І. Войтюк, Р. Коваль

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що були ухвалені:

1. З 1 квітня в КПІ імені Ігоря Сікорського відновлюється освітній процес. Навчання здійснюватиметься в дистанційному режимі. Проведено опитування викладачів і здобувачів вищої освіти щодо готовності викладачів навчати та готовності студентів повернутися до навчання, а також стосовно умов його проведення. Станом на ранок 21 березня опитано понад 90% викладачів. Також участь в опитуванні взяли понад 10,5 тисяч студентів.

2. Проміжні підсумки опитування свідчать: понад 95% викладачів готові стати до роботи і забезпечувати навчання; зв’язок з факультетами і кафедрами, а також доступ до Інтернету мають приблизно 90% студентів. Окрім того, можуть і бажають продовжувати навчання в дистанційному режимі 57% від опитаних, 76% студентів 4 курсу бакалаврату висловили готовність і бажання завершити програму навчання в цьому семестрі. Представникам органів студентського самоврядування надано можливість ознайомитися з усіма результатами опитування (Ю.І.Якименко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Університет пропонує наступні моделі навчання, які дадуть змогу задовольнити вимоги тих студентів, які хочуть і можуть завершити навчання в цьому семестрі. Їм надаватиметься можливість обирати курси, які вони слухатимуть в дистанційному синхронному (традиційному) або асинхронному режимах. Курси, які вони оберуть для вивчення, отримають статус вибіркових по їхніх освітніх програмах, і враховуватимуться в навчальних планах. Якщо є курси, вивчення яких не вдасться організувати в поточному семестрі, їх буде перенесено на наступний семестр. На невипускних курсах дозволяється також дострокове завершення навчання і враховування результатів неформального навчання. Для тих студентів, які не зможуть навчатися ані в синхронному, ані в асинхронному режимах, можливим є надання індивідуального графіку, або, в разі надзвичайних обставин, надання академічної відпустки (Ю.І.Якименко, А.А.Мельниченко).

4. Для студентів останнього курсу бакалаврату освітній процес завершуватиметься в червні цього року. Підготовку і захист кваліфікаційних робіт для них можна замінювати на підсумкові атестаційні іспити, які проводитимуться в дистанційному режимі. Для тих здобувачів вищої освіти, які не зможуть завершити навчання в червні, пропонуватиметься оформити академічну відпустку з можливістю поновлення і завершення навчання в інший зручний для них час (Ю.І.Якименко, А.А.Мельниченко).

5. Єдиною категорією випускників, які мають представити кваліфікаційну роботу, є магістри, які навчалися за освітньо-науковими програмами («наукові магістри»). Вони мають або провести повний цикл підготовки атестаційної роботи, або взяти академічну відпустку, щоби повернутися до роботи в зручний час (Ю.І.Якименко, А.А.Мельниченко).

6. Завершено допомогу з евакуації близько 700 іноземних студентів КПІ. В університеті залишилося 9 іноземців, з кожним з яких підтримується зв’язок. ЦМО разом з факультетами та інститутами готові розпочати освітній процес в дистанційному режимі з іноземними студентами з 1 (точніше з понеділка 4 квітня) 2022 р. В одній з груп підготовчого відділення для іноземців вже розпочато навчання (С.І.Сидоренко, В.О.Коваль).

7. Від іноземних університетів-партнерів отримано понад 20 пропозицій щодо надання стипендій, грантів студентам, аспірантам, викладачам КПІ. Отримано пропозицію щодо надання КПІ спонсорської допомоги від Секції вихованців КПІ в Польщі (С.І.Сидоренко).

8. Українсько-Японський центр КПІ започаткував діяльність центру інформування япономовної аудиторії «The war in Ukraine. Digest», який щоденно надає субтитри японською мовою до інформаційних новин об’єднаних телевізійних каналів України (С.І.Сидоренко, К.В. Луговська).

9. За програмою міжнародної академічної мобільності за кордоном перебуває 67 студентів, яким направлено листи-запити щодо ситуації навколо них та потреби у вимушеному продовженні мобільності і підтримки (Н.В.Семінська).

10. В студмістечку ситуація є стабільною. На території університету залишилося приблизно 500 студентів. відповідними керівниками адміністрації студмістечка та університету. Студенти беруть активну участь в забезпеченні життєдіяльності університету і як волонтери територіальної оборони, в організації вирішення проблем харчування осіб, які перебувають в укриттях, в роботі з гуманітарною допомоги, будують і укріплюють захисні споруди на території університету, чергують на блокпостах та вирішують інші питання. Студенти в гуртожитках забезпечені всім необхідним. Розпочинається опитування щодо питань заселення до гуртожитків. (Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

11. На території університету організовано цілодобове чергування за участю працівників поліції і 3-х автопатрулів. Під час комендантської години протягом минулого тижня на території університету було затримано двох озброєних членів диверсійно-розвідувальних груп, яких передано до відповідних силових структур. Університетські патрулі підсилено співробітниками військової кафедри та співробітниками – ветеранами ЗСУ (В.А.Кондратюк).

12. Науково-технічна бібліотека організовує надання послуг для здобувачів вищої освіти в дистанційному режимі для забезпечення освітнього процесу (О.М.Бруй).

13. Фінансування за березень отримано в повному обсязі. Студентам нараховано соціальну стипендію. Виплатити заробітну плату та стипендію за березень планується 28 березня. Стипендію студентам буде сплачено у розмірі 100%. Аспірантам в березні буде виплачено 50% стипендії, її залишок вони отримають до 10 квітня (Л.Г.Субботіна).

[згорнути]

Оставить отзыв