Ви переглядаєте: Главная > Загальні новини > Підсумки ректорату – оперативного штабу реагування та безпеки життєдіяльності університету 7 березня 2022 року

Підсумки ректорату – оперативного штабу реагування та безпеки життєдіяльності університету 7 березня 2022 року

Засідання ректорату – оперативного штабу відбулося під головуванням ректора М. Згуровського

Виступили: М.З.Згуровський, Ю.І. Якименко, В. Н.В.Семінська, О.А.Іщенко, Л.Г.Субботіна, П.В.Ковальов

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. До складу штабу введено головного інженера КПІ П.В.Ковальова. Він відповідатиме за оперативне вирішення питань функціонування усіх господарських служб університету, які здійснюють його життєзабезпечення, забезпечуватиме комунікацію з відповідними службами міста.

2. Оперативні штаби факультетів та інститутів КПІ працюють цілодобово. З усіма керівниками штабів і працівниками підрозділів підтримується постійний контакт (Ю.І.Якименко, П.В.Ковальов).

3. В повному обсязі отримано місячне фінансування за програмою «Підготовка кадрів», частково отримано фінансування стипендії. Також перераховано кошти на аванс за першу половину місяця, зараз організовується робота з його нарахування працівникам університету. Аванс буде перераховано на картки після 10 березня. Також буде перераховано ту частину стипендії аспірантам, яку не було вчасно виплачено. Після надходження коштів на виплату соціальної стипендії буде організовано і її виплату. Для організації цієї роботи буде організовано транспорт для працівників бухгалтерії. (Ю.І.Якименко, Л.Г.Субботіна).

4. В КПІ з майже 400 студентів-іноземців залишилося приблизно 10. Вони перебувають в гуртожитках, ними опікуються працівники Центру міжнародної освіти та ДНВР (Н.В. Семінська, О. Олійник).

5. В студмістечку ситуація є стабільною. Студенти спільно з співробітниками господарських служб та департаменту безпеки беруть участь в чергуванні, підміняючи тих працівників вахти, які не мають змогти дістатися до робочих місць, працюють на будівництві оборонних споруд тощо. При виникненні аварійних ситуацій в гуртожитках вони оперативно ліквідуються силами сантехнічної та електротехнічної дільниць студмістечка – їхні керівники перебувають місцях цілодобово. Пориви труб у гуртожитках №№ 1,4,14 вчасно ліквідовано силами працівників цих дільниць. Нині в усіх гуртожитках є тепло, світло і холодна та гаряча вода (Ю.І.Якименко, Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

6. Усі господарчі служби університету працюють в штатному режимі. Технічні неполадки, які час від часу виникають у корпусах, оперативно ліквідовуються. Чергові щодня вранці та ввечері перевіряють стан внутрішніх мереж, а також важливі об’єкти, що забезпечують функціонування інженерних мереж. Ведеться робота над організацією ліквідації аварії водоводу біля 5-го гуртожитку на міських мережах – її терміново ліквідовуватимуть відповідні міські та районні служби. Готується до запуску артезіанська свердловина в автономному режимі біля корпусу №6 (П.В. Ковальов).

7. У режимі 24/7 триває забезпечення належних умов перебування людей в гуртожитках та в укриттях КПІ, постачання медикаментами, вирішення інших побутових проблем. На рахунок Фонду підтримки КПІ ім. Ігоря Сікорського почали надходити кошти, які витрачаються на придбання харчових продуктів та медикаменти для студентів, які залишилися в університеті, та людей, які перебувають в укриттях. Допомогу в забезпеченні ліками надають університету також волонтери. Щодня проводяться обходи гуртожитків (Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

8. Питання безпеки КПІ забезпечується у взаємодії з Національною поліцією, Територіальною обороною та іншими силовими структурами. Здійснюється цілодобове чергування, автопатрулювання тощо (В.А.Кондратюк).

9. Робота КПІ-Телеком і КБ ІС щодо налагодження постійного Інтернет-зв’язку та забезпечення кібербезпеки – під постійним контролем. Встановлено цілодобове чергування технічних працівників. Всі 134 основних сайтів університету (підрозділи, кафедри, департаменти тощо) перебувають під захистом (А.А.Мельниченко).

[згорнути]

Бережіть себе, своїх близьких і друзів.
М. Згуровський


Оставить отзыв