Ви переглядаєте: Главная > Науково-освітні новини > [21-23.04.2016] Дивіться трансляцію Міжнародного форуму “Уроки Чорнобиля – для ядерної безпеки світу”

[21-23.04.2016] Дивіться трансляцію Міжнародного форуму “Уроки Чорнобиля – для ядерної безпеки світу”

n12644

26 квітня 2016 року виповнюється 30 років з дня жахливої катастрофи світового масштабу – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Її наслідки відчув увесь світ, і лише героїчні зусилля великої кількості людей дозволили уникнути ще більшого лиха.

За 30 років, що минули, було зроблено багато: зупинено ЧАЕС і проводиться її зняття з екс­плуатації, зведено об’єкти для переробки та зберігання ядерних відходів, активно споруджується новий конфайнмент, який ізолює четвертий енергоблок від навколишнього середовища на наступні 100 років. За цей період також напрацьовано уні­кальний досвід в подоланні наслідків техногенних катастроф, в організації міжнародної співпраці та зроблено низку наукових відкриттів. Чорнобильська зона стала особливим об’єктом, який, попри всю небезпеку, можна ефективно використовувати.

21–23 квітня в НТУУ “КПІ” відбудеться Міжнародний форум “Уроки Чорнобиля – для ядерної безпеки світу”, участь у якому братимуть вчені, політики та громадські діячі.

Форум надасть імпульс початку обговорення нового етапу міжнародного співробітництва, спрямованого на спільну реалізацію заходів остаточного перетворення об’єкта “Укриття” на екологічно безпечну систему.

КП: 2016, 14


Оставить отзыв