Ви переглядаєте: Главная > Загальні новини > Навчальна програма від «Westinghouse» для профільних вишів України

Навчальна програма від «Westinghouse» для профільних вишів України

13-17 листопада 2023 року фахівці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ) на базі навчально-наукового центру підтримки ядерної захищеності провели навчання у рамках програми від «Westinghouse Electric Company», присвяченого розвитку інноваційних ядерних технологій  для здобувачів та викладачів кафедри атомної енергетики НН ІАТЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Як зазначив головний виконавчий директор «Westinghouse Electric Company» Патрік Фрагман, курс мав на меті розвивати майбутніх експертів у сфері енергетики, надати доступ до бази знань з ядерної енергетики та поглибити розуміння інноваційних підходів і новітніх технологій «Westinghouse». Усі ці знання в подальшому можна буде використати для розбудови ядерного сектору України.

«Допитливість, креативність, критичне мислення для технічних лідерів – ось, чого ми прагнемо досягти в своїй програмі. У подальшому це сприятиме розвитку ядерної галузі України. Я певен, що разом ми не лише станемо творцями нової сторінки в історії  розвитку української та європейської енергетики, а й сприятимемо розвитку навичок,  які допоможуть атомній галузі України розвиватися далі», – підкреслив пан Патрік Фрагман.

Навчальна програма містила два модулі: «Основні віхи інтеграції філософії безпеки «Westinghouse» в ядерну галузь України» та «Новітні технології та інноваційні підходи «Westinghouse» до проєктування ядерних реакторів». У межах цих модулів здобувачі ознайомилися із проєктами компанії: AP1000 PWR, AP300 SMR, eVinci, Westinghouse Lead-Cooled Fast Reactor та їх особливостями, дізналися про диверсифікацію ядерного палива та її роль у зміцненні енергетичної незалежності України тощо.

В рамка курсу були проведені дискусії, обговорення та іспити для перевірки закріплення знань. Усі здобувачі отримали сертифікати про проходження навчання, а найголовніше – базу для розвитку та професійного зростання.

Дізнатися більше про діяльність ДНТЦ ЯРБ:

https://sstc.ua/

Детальніше про Westinghouse:

https://www.westinghousenuclear.com/ukraine/

Experience the gaming thrill at Hotel Glory's exhilarating gaming realm , where adrenaline meets strategy.

Оставить отзыв